prachtige projecten gemaakt door zeer betrokken mensen in Overvecht beschreven in magazine !

Het grafische vak is niet altijd makkelijk. Behalve 1000 valkuilen tijdens de productie zijn er de deadlines en bijvoorbeeld het (te)  late aanleveren van kopij en voor drukwerk onbruikbare internet-plaatjes. In plaats van de beloofde hoge resolutie foto’s. Dat je achteraf bezien de opmaak begint vanuit een concept. En dan volgen de vele correcties, het schrappen en weer toevoegen van tekst,  illustraties en foto’s.  En wordt je mooie pagina indeling overhoop gehaald. Maar de deadline blijft staan als een huis. Niet klagen ! Zo gaat het in het grafische vak en zo zal het altijd blijven. Uiteindelijk komt het altijd goed ! En op tijd klaar !

Wat ook heel erg goed is dat je  in de gelegenheid gesteld wordt om mee te werken aan een mooi project en daar een klein onderdeel van worden. Zo werd ik vorig jaar benaderd door Fred Penninga, een duizendpoot in taal, dichter, tekstschrijver, auteur en uitgever en nog veel meer. Of ik de opmaak wilde doen voor een digitaal uit te geven nieuwsbrief  ‘De Wisselstroom’.
Met Fred werk ik al jaren met veel plezier samen en hij kende mijn antwoord al voor dat de vraag gesteld was.

De nieuwsbrief beschrijft projecten van De Wissel aan de Tiberdreef in het Utrechtse Overvecht. De projecten worden gesteund door de Europese Unie. Het is een samewerkingsproject met het Trajectum College (VMBO) en ROC Midden Nederland (MBO). Een van de leerwerkprojecten is het het Rookmeldersproject.

nieuwsbrief De Wisselstroom van de Wissel in Overvecht

digitale nieuwsbrief De Wisselstroom  –  dtp : studio Care Graphics

De Wissel heeft o.a. in 2011 – samen met leerlingen van het ROC, deelnemers van het UWV en de regionale brandweer – in opdracht van woningcorporatie Mitros in 1001 woningen in Overvecht twee rookmelders geplaatst in woningen én de bewoners voorlichting over brandpreventie gegeven.

Het is een prachtig project waarbij het mes aan vele kanten snijdt ! Opleiding – positief contact bewoners wijk Overvecht met mensen van verschillende culturele achtergronden en brandpreventie ! En met groot succes !
Geen wonder dat De Wissel onder leiding van “Wisselwachter” Peter Haver het goede nieuws van deze succesvolle wijkaanpak wilde verspreiden door heel Nederland.

Daartoe werd een mini-symposium gehouden in Overvecht met een bijbehorend informatief  magazine met “een dubbele voorkant”. Aan een kant werd het Rookmeldersproject beschreven en aan de andere kant de leerwerkprojecten van de ‘De Wissel’ zelf.

Samen met Fred Penninga realiseerde studio Care Graphics een prachtig magazine als stimulans voor een landelijke aanpak. Dit magazine is overigens te bestellen bij de Wissel in Overvecht.

magazine De Wissel met 2 titelcovers voor en achter

magazine De Wissel met twee titelcovers voor en achter  grafisch ontwerp & dtp : studio Care Graphics

Een mooie foto-reportage van het mini-symposium mocht niet ontbreken. Studio Care Graphics heeft dit voor De Wissel kosteloos verzorgd. Als ondersteuning voor een project dat een zinvolle bijdrage levert aan het welzijn, leefbaarheid en preventie van de wijk Overvecht.

Het symposium werd bezocht door deelnemers uit heel Nederland, waaronder ook prominenten als Ella Vogelaar.
De leiding was in handen van Cees Grimbergen die op een voortreffelijke en betrokken manier de onderwerpen aan elkaar praatte.  Burgemeester Aleid Wolfsen was een belangstellend toehoorder en nam het eerste exemplaar van het magzine in ontvangst.

Burgemeester Aleid Wolfsen neemt 1e exemplaar in ontvangst

Burgemeester Aleid Wolfsen neemt 1e exemplaar in ontvangst bij symposium fotografie : studio Care Graphics, Utrecht

Cees Grimbergen en Burgemeester Wolfsen

discussie tussen Cees Grimbergen en Burgemeester Wolfsen

Cees Grimbergen en Ella Vogelaar

Cees Grimbergen bevraagt Ella Vogelaar aanwezig namens Mitros

symposium deelnemers Rookmeldersproject

symposium deelnemers Rookmeldersproject

Tijdens het symposium kwam ik  Cor Kraaijenhage tegen, kortweg Brandweerman Cor genoemd. Cor is al jaren bezig mensen voor te lichten over o.a. brandgevaar in en rondom de woning.
Hield buiten de zaal op het plein een indrukwekkende demonstratie over de gevolgen van het verkeerd doven van “de vlam in een pan vet” resulterend in een 15 meter hoge steekvlam. Er blijft weinig van de keuken en jezelf over !

voorbereiding vlam in de pan door Brandweerman Cor

vlam in de pan, 15 meter hoog

demonstratie Brandweerman Cor “vlam in de pan”, 15 meter hoge steekvlam

Uitleg na 'vlam in de pan' door Brandweerman Cor

Uitleg na ‘vlam in de pan’ door Brandweerman Cor

deelnemers Rookmeldersproject De Wissel in Overvecht

deelnemers Rookmeldersproject De Wissel in Overvecht

Kortom : op deze momenten ben ik dan weer heel blij met mijn vak, het grafische vak in al z’n geledingen, om een klein steentje bij te mogen dragen aan het mooie werk van krachtige betrokken mensen.

klik hier voor :

website De Wissel

website Brandweerman Cor

Charley van Doorn,
studio Care Graphics, Utrecht


Informatie over ons :

studio Care Graphics, Utrecht
telefoon : 030-261 59 75

portfolio studio Care Graphics

profiel op LinkedIn

studio Care Graphics – Who Cares ?  – We Care !
altijd klantvriendelijk – vakkundig – flexibel – creatief – veelzijdig – vaak kostenbesparend

Eén reactie naar “prachtige projecten gemaakt door zeer betrokken mensen in Overvecht beschreven in magazine !”

  1. […] kennen Cor vanuit het Rookmeldersproject in de wijk Overvecht in samenwerking met De Wissel. Een zeer succesvol project waar jonge mensen met allerlei […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: