grafisch ontwerp van nieuwe huisstijl De Legibus voltooid en gedrukt afgeleverd

In januari ging de telefoon in onze studio.  Hans Nacinovic aan de lijn !

Een hele verrassing, sinds ik voor het laatst in 2003 contact had met hem. Hans werkte toen als jurist voor Schulinck (onderdeel van Wolters Kluwer). Hans vertelde dat hij inmiddels zover gevorderd was dat hij de stap had gezet naar een bestaan als zelfstandig ondernemer. Kort door de bocht kwam het er op neer dat het nieuwe bedrijf zich specialiseert in juridische dienstverlening op het terrein van de sociale zekerheid, in het bijzonder de regels die op gemeentelijk niveau worden uitgevoerd.
Daarnaast geeft Hans geregeld cursussen over sociale zekerheidswetten (vooral over de bijstand), met name aan gemeente ambtenaren, maar ook soms aan advocaten of andere rechtshulpverleners en medewerkers van de rechtbanken.
Kortom, ambitie en uitdaging genoeg !

Er was natuurlijk een logo en een huisstijl nodig voor de nieuwe onderneming. De naam was al bedacht : De Legibus. (Over de wetten, naar een klassiek werk van de oude Romeinse jurist Cicero).
Daarbij had Hans bedacht dat studio Care Graphics, vanuit bewezen diensten en werkzaamheden uit het verleden (Stichting Sociale Werkgroep Driewijck te Utrecht, waar Hans Voorzitter was rond 1995 tijdens zijn studietijd) en een blik op ons portfolio deze klus op adequate wijze zou kunnen klaren.

Met de duidelijke aanwijzingen in de naamgeving en de doelgroep o.a. gemeenten en ambtenaren gingen wij aan de slag en hebben  tenslotte een aantal logo-concepten voorgelegd.

Wij kwamen uiteindelijk uit op een gestileerde vorm van “Romeinse architectuur” dat tegelijkertijd heel herkenbaar was als een karakteristieke grondvorm van een klassiek overheidsgebouw, zoals een gemeentehuis of rechtbank.
Met daarin verweven de naam van het bedrijf (De Legibus) en ondertitel (recht in uitvoering)

Het logo is mooi evenwichtig, zelfs de punt van de i valt precies in het midden. Het logo is verder zo ontworpen dat het heel goed in twee pms kleuren kan worden gedrukt, maar ook  in full colour, waarin de twee kleursystemen niet teveel afwijken. Ook in één kleur blijft het logo geheel overeind. Kortom, aan veel aspecten is gedacht bij het ontwerp om overal bruikbaar te zijn. De hele set huisstijl objecten is gedrukt op het milieuvriendelijke papiersoort Biotop

Het logo De Legibus :

logo De Legibus, recht in uitvoering

logo De Legibus, recht in uitvoering

Onderstaand enkele objecten van de huisstijl De Legibus, visitekaartje (voor en achter), A5 vensterenvelop, briefpapier :

Legibus visitekaartje voorkant

De Legibus visitekaartje voorkant

De Legibus visitekaartje achter

De Legibus visitekaartje achter

De Legibus venster-envelop A5

De Legibus venster-envelop A5

De Legibus briefpapier

De Legibus briefpapier


Wij wensen Hans en zijn medewerkers veel succes met het op poten zetten van hun nieuwe bedrijf en hopen dat de huisstijl daaraan mag bijdragen.

Charley van Doorn,
studio Care Graphics

Vraag informatie aan via e-mail over alle andere diensten van
studio Care Graphics te Utrecht zoals bijvoorbeeld digitaal printen en drukken :
studio@caregraphics.nl

Charley van Doorn,
studio Care Graphics
telefoon : 030-261 59 75 

portfolio studio Care Graphics

profiel op LinkedIn

einde bericht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: