Website interesseert kinderen voor het grafische vak

Veenendaal, 7 december 2009  – De website ontdekdedrukwereld.nl laat kinderen en jongeren kennismaken met de wereld van drukkers en nabewerkers. Onder het motto “Samenwerven voor grafimedia” wil The Crew de bekendheid van de grafimediabranche vergroten.

Omdat je daarmee niet vroeg genoeg kunt beginnen, richt The Crew zijn pijlen nu ook op kinderen en jongeren, ongeveer in de leeftijd van 6 tot 16 jaar. Via de site maken zij kennis met de veelzijdige beroepen van drukker en nabewerker. Onder meer aan de hand van populaire producten: van gave T-shirts en stoere sneakers tot spannende gameverpakkingen. En via boeiende beroepenfilmpjes over drukken en nabewerken.

Koele colorgame
Maar de nieuwe website biedt vooral veel interactiviteit. Met een zogenoemde virtuele tour brengen de kinderen een online bedrijfsbezoek aan een drukkerij. Ze leren hoe drukwerk wordt gemaakt in drie afleveringen van het tv-programma Cluebie. En ze kunnen ook zelf aan de slag, met het maken van een cd-hoes, een krant en zelfs papier. Bovendien is er een koel colorgame waar ze hun kennis van kleuren kunnen testen

http://www.ontdekdedrukwereld.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: